Автори на противозаконно отнемане на лек автомобил са разкрити от служителите на реда в Пловдив. Мерцедес е бил откраднат от паркинг на булевард „Санкт Петербург“ в събота срещу неделя.  

Вчера колата била намерена, а с полицейска заповед са задържани извършителите -  36-годишен мъж и 27-годишна жена. И двамата пловдивчани са познайници на полицията и осъждани. Пред разследващите те направили пълни самопризнания за стореното. Работата по случая продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Междувременно двама са задържани за серия кражби от моторни превозни средства в Асеновград. Първият сигнал постъпил в районното управление на 2 август - от „БМВ“ на ул. „Солунска“ били задигнати две огледала за задно виждане. Дни по-късно станало ясно, че общо 9 странични огледала са демонтирани и от 4 автомобила на паркинг на ул. „Иван Вазов“. 

В петък, от друго „БМВ“ на същия паркинг били откраднати резервна гума, панел за климатроник и елементи от седалка. При анализ на събраните данни разследващите установили еднаквия почерк на посегателствата и скоро влезли в дирите на извършителите -  криминално проявени 35-годишен мъж и 19-годишно момче, спрямо които е взета 24-часова мярка за задържане. 

Продължават действията за изясняване на съпричастността на двамата към други подобни престъпления.