Мъж извършил въоръжен грабеж преди седмица е арестуван от служителите на група „Криминална полиция” при РУ-Велинград, съобщиха от МВР - Пазарджик.

Дръзкото престъпление е извършено в последния ден на януари. Тогава маскиран с качулка и маска мъж влязъл в хранителен магазин, намиращ се в близост до болницата във Велинград. Заплашил продавачката с нож и за броени секунди успял да отмъкне оборота на търговския обект, който бил над 800 лева.

След получаване на сигнал за случилото се на място били насочени дежурни автопатрули при полицейското управление във Велинград. Бързо бил блокиран близкият периметър около местопрестъплението, но грабителят успял да избяга и да се укрие.

Извършен е щателен оглед, а за работата по случая бил сформиран екип от криминалисти, полицейски инспектори, експерт и разследващ полицай.

След няколкодневна усърдна работа органите на реда попаднали в дирите на извършителя. Заловен е 25- годишният велинградчанин К.П. Спрямо него се води досъдебно производство, а работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

Снимката е илюстративна!