Малко момиченце пострада по време на час по физическо възпитание в училище. Действието се развива в Шумен, а за проблема сигнализира майката на детето във фейсбук профила си. Децата играели на игра с топка, а пострадалото момиче било рефер и държало пластмасови цифри, с които да показва резултата.  По време на играта, обаче възникнал спор между нея и неин съученик и той ритнал цифрите, които я ударили  по лицето. От училището позвънили на майката да откара дъщеря си до спешеното, тъй като има рани.

Ето и какво написа тя във профила си:

„До какво води агресията в училище!!! Обезобразиха лицето на дъщеря ми. Моля Ви, говорете с децата си да не бъдат толкова агресивни! Утре, те може да са мястото на дъщеря ми. Ще си търся правата ОБЕЩАВАМ!”

Междувременно хиляди хора споделиха поста, като хората се разделят на две позиции. Според едни виновни са родителите, които не възпитават добре децата си, както и учителите, които не им обръщат достатъчно внимание.

„Учителите се срещат с агресията още от детската градина и са свидетели как баща учи детето си да се бие. Когато дете пръсне главата на друго, бащата не говори за този проблем, а тръгва да се кара с учителката, че е порицала детето му. Всичко е в ръцете на семейството!”, коментират в мрежата.

Други пък смятат, че става въпрос за обикновен детски конфликт.

„Нормално е да сте афектирана в момента, но това са деца . През ден съм се прибирал в подобен вид на тези години. Не казвам, че е хубаво, но просто не мисля ,че е нужно толкова да се задълбава. Не може да се разчита на дете да взима адекватни решения . Просто говорете с родителите на детето, което е направило това , да отнесе някое друго шамарче и няма да повтори”, заявява пък друг гражданин под публикацията на майакта.