Трима души са в ареста, след като бяха хванати в престъпления по линия на шофиране под влияние на алкохол и наркотици, както и за притежание на дрога.

На 6 юли в хода на провеждане на спецоперация по линия наркоразпространение, служители на РУ Стамболийски извършили проверка на криминално проявен и осъждан по линията 20 годишен младеж. При личен обиск от младото момче било иззето портмоне, в което било съхранявано пликче с бяло вещество на бучки.От изготвения протокол за химическо изследване е видно, че веществото е амфетамин- 0,110 гр. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 354А ал. 3 от НК.  

Двама водачи пък са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа за извършени престъпления по пътищата- шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.

67-годишен мъж, управлявал лек автомобил "Опел", бил спрян за проверка на улица в Пловдив малко след полунощ на 8 юли. Водачът имал криминални прояви, а при извършената проверка с техническо средство, униформени от Второ РУ установили, че водачът шофира в нетрезво състояние. Отчетената концентрация на алкохол от техническо средство е 1,42 промила.

В предиобедните часове на 7 юли, автопатрул на територията на Асеновград установил, че 30 годишен мъж от село Конуш управлява лек автомобил чужда собственост  дрогиран. За извършеното престъпление по чл. 343Б ал 3 то НК е започнато бързо производство.