Три пожарни автомобила гасят пожара в къщата на ул. "Иван Перперлиев" в подножието на Стария град в Пловдив.  Огънят е тръгнал от втория етаж на масивната постройка и е запалил покрива, захранван от старите вещи , натрупани в таванските помещения. 

Къщата е собственост на самотноживееща пловдичанка, която е дарила част от нея на баща и син учители. В момента на пожара, обитателите на къщата не са били вътре. Съседи сигнализирали пожарната , а някои се обадили на 112. 

На място са изпратени пожарни коли, автомеханична стълба и четири патрулки. Няма пострадали граждани. Според наша проверка къщата  е част от охраняваната зона с паметници на културата. 

Според млад мъж, който се представи за правнук на собственичката, обитателите на сградата са били доста немарливи и дори са разпродали част от покъщината. 

Гледайте култовият разказ на Боян Холограма във видеото: 

 

Третият собственик на къщата - Мехмед Емилов разказа, че за пожара е научил от съседи.

„Обадиха ми се хората, казаха, че къщата гори. Много бързо дойдох, но сега не ме пускат полицаите. Част от къщата закупих от бащата и сина, които обитават втория етаж. Имам и документи за това. Преди месец завърших ремонта на моята част, вложил съм 30 хиляди лева. Обадих се на мъжете, но все още ги няма. Според мен причината за пожара е старата ел.инсталация”, разказа пред медията ни Емилов.