Борислав Николов, който преби до смърт съпругата си във Варна, ще остане за постоянно в ареста, реши Варненския окръжен съд.

В хода на делото станало ясно, че Николов не е осъждан до момента. Мъжът е бил многократно предупреждаван от полицията заради поредицата от жалбите на съпругата му за оказано домашно насилие.

Припомняме, че тялото на 40-годишната Кремена Николова беше открито на 25 февруари в апартамент във Варна, в който живеели заедно със Борислав под наем. Жената е починала от мозъчен оток, причинен от множество удари по главата.

Предишния ден между двамата се разразил скандал. Съпрузите имали насрочено дело за развод, което щяло да се състои няколко дни по-късно.

По време на съдебното заседание адвокат Енчев посочи, че двамата съпрузи се скарали по повод вземане на дрехи на Борислав от общото им жилище. Свидетели на скандала били хазяинът и хазяйката на двойката.

След скандала Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му. След това двамата напуснали жилището и си тръгнали с такси.

Според защитата авторството на деянието не е доказано, тъй като след като Борислав напуснал апартамента, съпругата му се е качила при хазаите и е била в съзнание.

41-годишен системен насилник уби жена си във Варна. Ден преди развода!Смъртта е настъпила от кръвоизлив в мозъка, причинен от множество удари в главата

Според служебния защитник на Борислав Николов, от страна на обвиняемия е имало три шамара.

Събраните от обвинението гласни, писмени и веществени доказателства според съда водят до обоснованото предположение, че точно Борислав е извършил убийството на съпругата си Кремена.

Ако 41-годишният мъж бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода. Може да бъде осъден и на доживотен затвор.

Според адвокат Енчо Енчев, влезлите в сила два дни след убийството промени в Наказателния кодекс, наказващи убийството при условията на домашно насилие, се ползват от прокуратурата, за да си прави реклама.