Голямо количество контрабандни медикаменти - инжекционни разтвори, таблетки и пакетчета с орална суспензия с различно предназначение откриха при съвместна проверка митничари и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Лекарствата са били открити на 24 февруари в два товарни автомобила, пътуващи от Турция през България за Албания. Те били селектирани от дежурните гранични полицаи.

Дежурните митнически служители извършили щателна митническа проверка, при която в шофьорските кабини намерили четири пътническа сака с 2880 инжекционни разтвора, 150 кутии с общо 4284 таблетки и 70 пакетчета орална суспензия.

По-голяма част от медикаментите са антитромбозни и се използват при лечението на коронавирус и сърдечносъдови заболявания за разреждане на кръвта. Друга част са антипсихотични лекарства и за лечение на трихомониаза, поясниха от митницата.

Медикаментите на стойност близо 40 000 лева са били иззети. На шофьорите, албански граждани, са били съставени актове по Закона за митниците.