Делото срещу обвинения в убийство Илиян Рангелов продължава. В залата бяха разпитани двете поемни лица, присъствали на следствения експеримент, през 2016 година. Оказа се обаче, че изминалите три години са изтрили спомените на Георги и Ангел. Вторият, почти не отговори на зададените му запроси с различно от „Не помня”. Единствено категорично заявление бе дадено след като му бяха предявени протоколите от експеримента. На документите той разпозна подписа си.

С леки проблясъци пък бяха спомените на Георги. Той бе категоричен, че никой не е заплашвал Рангелов, както и да му е обещавал нещо. Свидетелят е видял униформените и цивилните полицай, както и документиращите експеримента.

След двата разпита бе дадена почивка за обяд. Веднага след това в залата започна излъчването на кадрите. Експериментът се е провел на мястото на убийството дни след убийството на Милена. Там Рангелов, придружен от следователи, криминолози и адвокат, разказва какво се е случило във фаталната нощ, както и демонстрира точно как е нанесъл удара с нож. Пред камера той обяснява всичко подобно за нощта на зверското престъпление. Ден по-рано пред полицаи той е признал вината си и разказал как се е стигнало до посегателството.

Това е второ заседание, на което се показва механизма за убийството, как Илиян Рангелов е намушкал младата жена и как след това се е прибрал. Още преди година и половина експериментът предизвика сълзи и демонстративно напускане на залата от страна на родителите и близките на Милена.

Днес пред наш репортер, близките на Динова отново споделиха болката си, която три години не е спирала. Семейството отново се надява за доживотен затвор. По време на делото Ангелина – майката на Милена не бе в залата.

При разпита на вещите лица стана ясно, че само един е бил фаталния удар с нож от страна на убиеца на Милена. В залата стана ясно още, че приживе, тя е получила и рана на устата. Експертите смятат, че те станало при падането на земята. На въпрос дали е изпитвала силна болка при нанасяне на удара с нож, вещите лица не можеха да дадат точен отговор, позовавайки се на теорията, че при екстремна и стресова ситуация организмът отделя адреналин, който претъпява болката.

Изслушани бяха и експертите, дали заключения в комплексната съдебнопсихиатрична и психическа експертиза. 

Илиян Рангелов - осъден за убийство на две инстанции, отново отрича вината сиТой поиска делото да се гледа по общ ред

Илиян е убил Милена с едно пробождане в областта на сърцетоУбиецът от Куртово Конаре е вменяем, но с лабилна личностна характеристика