Христина Белухова никога не е предполагала, че бившият й работодател ще посегне на дъщеря й. "Беше видимо неадекватна – разчорлена, с измачкани дрехи, мръсна, от устната й течеше кръв. Тя е изключително доверчива и наивна, то си е дете още. Помислих си, че й се е случило всичко най-лошо”, казва Христина Белухова пред Нова тв.

И се е случило най-лошото за едно момиче. Детето е в шок и не говори. След няколкочасовите прегледи при лекари, тя признава с помощта на психолози и пред родителите си, че е била изнасилена от човек, който те добре познават.

"Много обидно и много тежко ми стана. Никога не сме вярвали, че Евстатиев може да хвърля вината върху нея. Това е невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета. Докарал я е до вкъщи, оставил я е на улицата и й е казал пред нас да каже, че е била при приятелка. Казал й е, че после ще й се обади да я попита какво е станало”, разказва още майката.

„След като беше задържан, на другата сутрин първо се обади на моя телефон. Аз като видях, че е той изпаднах в ужас, просто не можех да се обадя. Като не вдигнах аз, звъня на моя съпруг. Изплашихме се”, допълва Христина.

16-годишното момиче в момента посещава двама психолози.

„Помагат й, дано бързо да се възстанови. Всичко се преобърна, нищо вече не е същото. Опитваме се да продължаваме по стария начин на живот, но всичко е тягостно. Нощно време сънува кошмари, стряска се, буди се често. Непрекъснато се озърта. Като ходи казва, че все едно има някой след нея”, споделя майката на момичето.

Тя поясни, че е имала единствено служебни отношения с Иван Евстатиев и не е имала никакви допирни точки с него. Отрече категорично да е имала приятелски и дори интимни отношения с Евстатиев. Христина Белухова обясни още, че дъщеря й не е била в щаба му. Единствено веднъж е била повикана да раздава листовки на предизборно мероприятие.

Въпреки че във Facebook страницата на момичето отлично се вижда, че роднините на Евстативев са били в приятелски отношения с нея, след случилото се никой не е потърсил контакт нито с детето, нито с родителите.

Междувременно Стрелча се вдига отново на протест, а в петък Районният съд в Панагюрище отново ще гледа искането на адвокатите бившият кмет да бъде освободен заради влошено здраве. Готова е вече петорната експертиза, назначена от съда и по информация на Нова резултатите показват, че състоянието на Евстатиев се е подобрило. Според лекарите от МБАЛ-Пазарджик няма пречка да бъде изписан до петък.

„Искаме Евстатиев да си получи заслуженото. Няма да заведем граждански иск срещу него, не искаме пари”, каза Христина Белухова.

Още новини четете ТУК

TNS.bg