Окръжната прокуратура в Пазарджик ппривлече като обвиняем за умишлено убийство 52-годишния Иван - Белята, който в събота уби с нож 31-годишния Николай в апартамента си в Пазарджик.

Вечерта в събота Белята, който е криминално-проявения и осъждан, поканил в жилището си гости, между които и убития Николай. По неофициална информация другата част от компанията са били две жени. Около 20 часа, след като пийнали порядъчно, между домакина и Николай избухнал скандал.

Двамата се скарали за силата на музиката и започнали да си разменят обидни реплики. В един момент Белята се ядосал на гостенина си, взел кухненски нож и пробол младия мъж в гърдите. Ударът бил единичен, но поразил сърцето на жертвата, вследствие на което Николай починал на място. Бил е подаден сигнал в полицията и Иван е бил задържан.  Разследването по случая продължава. 
 
С постановление на прокуратурата мъжът е задържан за 72 часа. Очаква се от държавното обвинение да поискат от съда постановяване на мярка за неотклонение " Задържане под стража".