"Не може да говориш за върховенство на закона и да не спазваш закона." Това заяви главният прокурор Иван Гешев, след като припомни инцидента със спирането на софийското метро. Той изтъкна, че приоритет на прокуратурата остава битовата престъпност, въпреки протестите и исканията за оставката му. 

„София и жълтите павета не са България. Хората ги интересува основно битовата престъпност и за нас това е приоритет, заедно с корупцията по високите етажи. Правата на всеки български гражданин свършват там, където той започва да нарушава чужди права“, добави той. 

Както вече съобщихме, Гешев се намира във Велики Преслав, където в момента протича спецакция сещу битовата престъпност. Той бе категоритечен, че политическите процеси и протестите няма да повлияят на работата на прокуратурата.

Обвинител №1 е във Велики Преслав, където беше на визита заради провеждаща се специализирана акция срещу битовата престъпност, главният прокурор изтъкна успехите на полиция и прокуратура по работата срещу телефонните измами, битовата и криминална престъпност. Гешев беше категоричен, че това е един от основните му приоритети и политическите процеси и протестите не му влияят.