Арестуваха 28-годишен пловдивчанин, който бил зад волана, нaдрусан с три вида наркотик. Той шофирал Ауди и бил спрян за проверка в следобедните часове на 17 юли. Техническото средство отчело положителен резултат за употреба на амфетамин, кокаин и метамфетамин. По случая е започнато бързо производство.

32-годишен мъж от Съединение също е хванат в издънка. При полицейска проверка на булевард „Пловдив“ полицаи спрели колесен трактор Шибуара , управляван от 32-годишен мъж.  Пътното превозно средство било без поставена регистрационна табела и не било регистрирано по надлежния ред. От направената справка е установено, че водачът е и неправоспособен.

На 15 юли в село Труд на кръстовището на улиците „Пампорово“ и „Бачо Киро“, служители на районното управление спрели за проверка мотопед „Симсон“ с неустановен номер на рама и без поставена регистрационна табела. Превозното средство е управлявано от 22-годишен неправоспособен водач, който е изпробван с полеви тест за употреба на наркотични вещества. Проверката е установила, че водачът управлява мотопеда под въздействие на амфетамин. По случая е започнато бързо производство, а лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа.