42-годишен мъж отива на съд след нападение и грабеж над възрастна пловдивчанка. Той е задигнал дамската чанта на дамата, след което я е бутнал и й счупил крака.

Нападението е станало на 29 юни тази година, около 20:00 часа в центъра на Пловдив. 87-годишната жена се прибирала по улица. „Авксентий Велешки. Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лева.

Апашът нападнал жената в гръб, като я ударил. Тя паднала на тротоара, след което той издърпал дамската чанта и избягал. Водач на автомобил видял нападението и последвалия грабеж.

 Той спрял колата и подгонил крадеца, като към него се присъединили още двама минувачи. Тримата мъже задържали 42-годишния и го охранявали до пристигането на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на пострадалата.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е установила, че при падането жената е получила счупване на бедрена кост.

Спрямо крадеца е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.