Върховният прокурор Георги Асенов е арестуваният за хулиганство днес. Това се случва по-малко от месец след като Асенов получи лично от главния прокурор Иван Гешев акт за встъпване в длъжност във Върховната касационна прокуратура, показа проверка на “24 часа”.

В събота в полицията в Плевен постъпил сигнал за извършени хулигански действия в местната болница. Когато пристигнали на място, служителите на МВР се изненадали, защото това бил прокурорът Георги Асенов, който доскоро беше в окръжна прокуратура, а от 10 юни е във Върховната касационна прокуратура. Асенов се държал грубо със служителите на охранителната фирма, която пази болницата. Отказал да спазва правилата за достъп и им наредил да напуснат. Дори започнал да удря със служебната си карта един от пазачите по лицето.

Колегите му се опитали да го озаптят. Тогава Асенов грабнал телефона на един от тях и го счупил.

"Знаете ли кой съм аз, бе? Ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!", крещял Георги Асенов. Заради него в нощта срещу неделя в Плевен са изпратени негови колеги от София, следователи и дори ръководителят на градската прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът е задържан в полицията. 

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев на място в Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова. Ще бъде образувано и дисциплинарно производство. 

Арестуваха прокурор от ВКП, нападнал служители в болница в Плевен, Гешев се разгневиВремето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си, написа гл. прокурор в Twitter