Спецченгета окупираха Враца в мегаакция по разпореждане на Специализираната прокуратура, съобщи „Конкурент“. Служителите на ГДБОП са арестували 8 души, добре познати сред местния ъндърграунд. Още от рано сутринта във вторник входно-изходните артерии на Враца били блокирани. Ченгета от областната дирекция на МВР, които съдействали активно за провеждането на акцията, проверявали щателно всички автомобили. По това време десетки адреси вече били атакувани от спецотрядите на ГДБОП.

Огромни количества наркотици са били открити по време на акцията. По неофициална информация, специализираната прокуратура е разпоредила да се издират 13 човека. 8 от тях били оковани с белезници още същия ден, а един е успял да се укрие-Велизар Г. от Враца, все още се издирва от униформените.

Според запознати толкова мащабна акция на територията на Враца не е провеждана от години. Информационният лидер на Северозапада научи, че по време на акцията е открита дрога от вида крек.

Все още няма информация дали намерените наркотични вещества са се произвеждали в лаборатории на територията на Враца или пък са били внасяни от друго място. Намерените хапчета „крек“ са отговаряли на всички изисквания. Наркотикът, който е открит на територията на Враца дори е бил с характерния, отличаващ го печат върху хапчето.

Част от лицата, попаднали под ударите на спецпрокуратурата и ГДБОП, са с богати криминални досиета. В петък ще гледат мерките за неотклонение на задържаните. За момента те остават в ареста за срок от 72 часа. Кои от тях ще останат в ареста ще реши Специализираният наказателен съд в София.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg