Пловдивският районен съд осъди на 10 месеца лишаване от свобода 24-годишният привърженик на футболен клуб “Локомотив” - Пловдив. Ефективната присъда на младежа е постановена по водено бързо производство за престъпление, съобщиха за TrafficNews.bg от МВР. 

Припомняме, че на 20 септември той заедно с други 9 фенове на пловдивския отбор, бяха задържани заради участието им в сблъсък с полицейски служители, при който бе ранен единият от униформените. Шестима от тях са осъдени на 10 денонощия арест и забрана да посещават спортни мероприятия за срок от 1 година. Срещу останалите трима са образувани бързи производства, които ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Говорителят на фенклуба на Локомотив (Пловдив) Петър Георгиев заяви, че е имало полицейско насилие над негови съмишленици след инцидентите в парк "Лаута" в събота. Георгиев твърди, че е имало момче, което не е участвало в боя, но е било бито и сега е в тежко състояние в болница.

„Момчето е било бито много и по нощите е било откарано в болница. Борис Русев е в момента в тежко състояние. Дори и той да е ударил полицая, си има съдия, обвинител и ще си понесе последствията. Кой му дава право да бие човек? Това не е нормално. Ако някой го намира за нормално... Кирил Рашков защо не го биха? Той удари цяла една държава", продължи говорителят на феновете на Локомотив (Пловдив).

Георгиев косвено обвини феновете на Берое за сблъсъка с ултрасите на Локомотив.

„Явно са били организирани, щом като били са 40-50 човека. Но понякога това излиза от нашата компетенция. Няма как да се справим. Доколкото знам, феновете на Локомотив не са искали да атакуват полицията. Фактът е, че се е търсил физически контакт, явно е, че са от Берое. Факт е, че има ударен полицай. Има начини, по които да се установи кой го е направил и да бъде съден по нормалния ред. Абсолютно всички момчета са били бити в районното – едни повече, други по-малко. Има снимки. Общо мисля, че са 12 задържаните, но ще ви излъжа за бройката", допълни Георгиев.

Снимки от въпросните рани след полицейските палки, бяха изпратени на редакционната поща на TrafficNews.bg. Вижте ги в галерията. 

Според наши източници, на дербито между отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив тази събота органите на реда са взели драконовски мерки за сигурност.