Отвод на съдебен заседател спъна старта на делото срещу Теодора Тянчева, обвинена в това, че е причинила смърт на пътя. Според обвинението, на 9 декември 2017 година младата жена е нарушила правилата за движение, с което е предизвикала пътен инцидент между селата Червен и Мостово. При катастрофата е загинал мъж от Асеновград. 

Делото трябваше да стартира днес в Пловдивския окръжен съд. То обаче бе белязано от фалстарт, тъй като съдебният заседател Люси Кабакова е депозирала молба, в която заявява, че се намира в близки приятелски отношения със защитника на подсъдимата - адвокат Спасов. В съдебната зала не се явиха и близките на загиналия Здравко Ушев и Илияна Хаджинаркова, въпреки че са били редовно призовани. Отсъстваше и един от техните защитници - адв. Желев. 

В крайна сметка, съдът счете, че Кабакова следва да бъде отведена от делото. Съгласно закона, в съдебния състав не може да участва заседател, който, поради определени обстоятелства, може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото. Предстои да бъде назначен друг съдебен заседател на нейното място, а разпоредителното заседание да бъде насрочено за друга дата. 

Очаквайте подробности!