- Разкажи какво се случи днес. Как се озова първо в полицията, а след това и в съда?

- Обадиха ме по телефона да ида в Четвърто, за да ми напишат някакъв акт, заради един инцидент, който стана преди няколко месеца, когато Сдружението на футболните фенове протестирахме за Куршум Джамия. Отидох в районното, бяха ми съставили някакъв акт, а прокурора бе прекратил делото, тъй като е сметнал, че няма предпоставки за такова. Аз не бях подготвен с адвокат и тъй като не разбирам от тази материя отказах да подписвам каквото и да e, без да го погледне нает от мен юрист. Тогава те заявиха, че трябва да отидем до съда. Първоначално отказах, но те заявиха, че така или иначе ще ме закарат там, било доброволно или с белезници.

- Заяви в съда, че делото срещу теб е политическо и пожела да бъде насрочено за след изборите...

- Нормално. Това беше един от най-масовите протести. В крайна сметка ДПС са намесени, тъй като искат да придобият въпросните имоти. Тъжителят по въпросното дело пък е общински съветник от Атака в Стара Загора.

- Как се държаха с теб в полицията? Всичко нормално ли протече там?

- Да, да. Нямаше никакви проблеми. Хората си вършат работата, която всъщност беше да осигурят моето присъствие в съда.

- А какъв е точно инцидентът с въпросния общински съветник?

- Ако помните тогава бяхме призовали и предупредили, че протеста е чисто граждански и не желаем политическа пропаганда, знамена или каквото и да било там. Въпросният господин се появи пред джамията накичен със значки на Атака, със знамена на Атака и го удари на агитация за съответната партия. При което ние му направихме една по-остра забележка и буквално го изгонихме. Той обаче е решил, че нещо друго му се е случило и както виждате е подал жалба. Всъщност днес се гледа един акт за непристойно държание и нагрубяване с думи, тъй като както казах, прокурорът е решил след разпити на десетима свидетели от негова страна, че няма данни за престъпление.

Новината за ареста четете ТУК

Интервю на Андрей Спасов