Младоженец, блудствал с умствено изостанало момиче, ще лежи две години зад решетките. Това постанови Районният съд в Шумен. Магистратите се смилили над извършителя, който е от село Борци, защото отчели факта, че е неосъждан, безработен, а съпругата му е бременна.

Той признал вината си, съжалявал за стореното и делото срещу него вървяло по съкратена процедура, разказва Труд. Съдът постановява да изтърпи наказанието при общ режим, а ако не е доволен от наложеното наказание може да обжалва.

Гаврата с болното момиче се разиграла на 3 септември миналата година, когато пресният жених се запил с приятели в село Борци. Вечерта решили да отидат да пият кафе в съседната община Венец и мъжът подкарал автомобил. По пътя решили да комбинират кафето със секс, позвънили на интимна приятелка и пътували към дома й. По пътя обаче видяли момиче на улицата, спрели и го заговорили. Момичето се объркало, решило, че ще го водят на гости и се качило в колата. Мъжете я извели в местността "Капуново" и спрели возилото.

Шофьорът се прихвърлил на задната седалка при нея, а приятелят му излязъл. Осъденият се възползвал от безпомощното състояние на болната, опипвал я насилствено, разсъблякъл се и държал главата й. Когато я пуснал, момичето успяло да избяга през нивите. Цяла нощ прекарала под открито небе, а на сутринта издрана и изпаднала в шок, я открил тракторист. Извършителят бил задържан, а от 28 септември миналата година е под домашен арест.

Магистрати отчитат, че той се е възползвал от безпомощността на жертвата и само присъда, изтърпяна ефективно, би го превъзпитала.

Още новини четете ТУК

TNS.bg