Не един, а двама са ранените полицаи при автомобилната гонка в Пловдив. Това предаде репортер на TrafficNews.bg от мястото на инцидента. Шофьорът на Мерцедеса, който подлуди полицията в ранната неделна сутрин е циганин от Пловдив. Той вече е задържан в Четвърто районно управление. Различни са версиите за инцидента. От шофиране без книжка, до притежание на наркотици.

Имало е 15-минутна гонка със сирени. Тя е започнала от квартал „Капана” и е преминала през целия град, два пъти колите минават през Тунела, а полицаите дори са стреляли в гумите на колата, за да се отклони и спре, но без резултат.

Преследват се през различни големи булеварди, когато излизат на бул.”Христо Ботев”, карат от Военна болница към Сточна гара и точно пред Рилон центъра, според очевидци, Мерцедесът блъска патрулката, тя се отклонява в насрещното и се удря в „Рено” със софийска регистрация. Мерцедесът се отклонява надясно по ул. „Цар Асен” и се удря в други две коли, след което се забива в дърво. Шофьорът от ромски произход е слязал и започнал да бяга. В района на училище „Душо Хаджидеков” го настига полицай и го залавя. Двамта полицаи са в болница.

„Беше страшен удар, всичко беше като в холивудски екшън”, разказа очевидец на случилото”.
Засега от МВР-Пловдив не правят коментар по случая.

TrafficNews.bg