Двама пловдивчани бяха арестувани и глобени след скандал с полицаи в Кършияка. Мъжете се разхождали без маски по ул. „Иван Рилски”, когато покрай тях минала патрулка. Служителите на МВР под тепетата правят масирани проверки, откакто бе пусната заповедта на министъра на здравеопазването всички задължително да носят предпазни средства. 

Поради тази причина пловдивчаните били спрени, полицаите им поискали лични карти, но когато започнали да съставят актове на нарушителите, избухнал скандал. Причината била отказът на двамата да сложат маски и последвалата санкция. Нарушителите дори си позволили да обиждат служителите на МВР, наричайки ги палячовци. Единият заплашвал и с уволнение полицаите, както и че жените и децата им трябва да почнат да се притесняват.

Последвал арест. В Районното пловдивчаните се сдобили както с актове по закона за здравето, така и такива за проява на дребно хулиганство. След 24 часа мъжете се изправили пред Районен съд за определяне размера на санкцията. Единият бил наказан със 150 лева, а приятелят му с 200 лева.

Снимка: Илюстративна