Двама непълнолетни младежи от Пазарджик са арестувани, след като единият шофирал без книжка, а спътникът му предложил подкуп, за да "замаже" работите. 

Случката се разиграла около 3 часа тази нощ на улица в района на пазарджишкия квартал „Изток“. Автопатрул при местния участък спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“. С изненада униформените установили, че зад волана е 16-годишен жител на квартала, а с него пътувал 17-годишен негов приятел.

Полицаите незабавно предприели действия за документиране на установеното тежко нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава пътникът в автомобила отишъл до предния капак на служебния „Опел Астра“ и оставил на капака сумата от 195 лева в банкноти с различен номинал.

Целта на 17-годишния била „да се почерпят“ органите на реда и да не предприемат действия за съставянето на акт. Вместо това обаче той, заедно с водача се оказали задържани в ареста на РУ-Пазарджик. По случая се води бързо производство.

Междувременно мотоциклетист е задържан, след като направил опит да осети полицейска проверка. Снощи на улица в Стрелча автопатрул извършвал проверка на участниците в пътното движение. Униформените забелязали приближаващ мотоциклет без регистрационни табели. Въпреки подадените сигнали със стоп-палка водачът не се подчинил и продължил по пътя си без да спре.
Последвало преследване и не след дълго той бил заловен. Оказало се, че това е 39-годишният стрелчанин Я.А. Спрямо него е образувана преписка.