Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже на 40 г. и на 50 г., за това, че на 6 октомви 2024 г. в с. Столетово, като съизвършители и в съучастие умишлено са умъртвили другиго - Борис Кисьов, на 48 г. - престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото се извършват действия по разследването. Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Припомняме, че безжизнено тяло на убития мъж беше намерено късно вечерта в неделя в къща в село Столетово. При първоначалния оглед криминалистите са установени следи от насилие.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив незабавно бяха предприети активни действия за разкриване на цялата фактическа обстановка и извършителите на престъплението. Извършване на огледи и разпити, назначаване на експертизи. Според първоначалната информация 48-годишният мъж е бил наръган с нож.

Семейството на Кисьов живее в Сопот. Борис бил строител, работил в близкото село Слатина и, за да не пътува до Сопот, в неделя е останал в родната си къща в Столетово. Работната версия за убийството е спор за земи.

Убийство разтърси карловско село

 

На 48 години е убитият мъж в Столетово, тялото му е намерено в къщаПо непотвърдена информация жертвата е бил наръган с нож