Мъжът, който два пъти прегази пешеходка в Самоков, остава зад решетките. Днес Софийски апелативен съд е потвърдил мярката му за неотклонение. 

Припомняме, че до инцидента се стигна, след като сутринта на 12 юни 23-годишният младеж предприел маневра на заден ход с управлявания от него „Ленд Роувър“.  Пострадалата 49-годишна жена е с политравма на гръдния кош, която временно е довела и до опасност за живота ѝ.

Пътнотранспортното произшествие било извършено от него след употреба на наркотични вещества. След инцидента водачът избягал от местопроизшествието, но по-късно е бил установен от разследващите органи. След задържането му за срок до 72 часа, наблюдаващият делото прокурор е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Тогава съдът не го е уважил, като му е наложил „домашен арест“.

Това решение е било протестирано от държавното обвинение. С определение на Софийски окръжен съд му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. В резултат на извършени множество действия по разследването са събрани доказателства в подкрепа на тезата за извършено умишлено престъпление - именно причиняване на тежка телесна повреда на пострадалата.