Бургаският апелативен съд промени мярката „задържане под стража“ на граничния полицай Костадин Стоянов, премазал в село Крушевец 11-месечното бебе Красимира. Изненадващо съдия Георги Кошничаров пусна граничния полицай под "домашен арест"

Магистратът се мотивира, че няма достатъчно събрани факти, които да доказват, че Костадин Стоянов е карал пиян и с превишена скорост във фаталния момент. Още повече, че при наличие на алкохол в кръвта под 0,5 промила, каквато е пробата на Стоянов, той не носи нито наказателна, нито административна отговорност, съобщава "Флагман".

Припомняме, че обвинението съвсем се разкапа, след като излезе кръвната проба на Стоянов, която установи, че той е карал автомобила си с 0,3 промила алкохол в кръвта. Тази от урината пък бе 0,47 промила. Единствено проверката на дрегера отчете над допустимия минимум - 0,67 промила.

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов заяви за TrafficNews.bg, че е образувана проверка срещу полицаите, които са били на мястото на катастрофата първи. Според свидетелства на очевидци, колегите на Стоянов са го наливали с айран и други течности, а кръвна проба му е взета няколко часа след инцидента. "Специалистите твърдят, че течностите не помагат в такива случаи." - бе лаконичен министърът.

TrafficNews.bg