Четирима с дрога са арестувани след акция на полицията в Пловдив и областта. 

В следобедните часове на 13 юли, слижители на сектор Криминална полиция при обход спрели за проверка 36-годишен пловдивчанин. При личен обиск от мъжа е иззета саморъчно свита цигара с марихуана с тегло 0,452 грама. При последвало претърсване в жилище на улица "Кичево" 18, обитавано от лицето, е иззета и  таблетка екстази с тегло 0,323 гр. 

Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа. Още едно бързо производство е започнато за същото престъпление, когато по- късно през деня в момент на притежание на наркотици е задържан друг по- млад мъж. В 26-годишен пловдивчанин са открити саморъчно свита цигара с марихуана и полиетиленов плик със същото съдържимо. Иззето количество е 0,882 гр. Материалите по двата случая са  докладвани в Районна прокуратура Пловдив.  

През изминалото денонощие в ареста на Карлово за притежание на наркотици са задържани 23-годишен мъж и 34-годишна жена. В хода на работа по линия разпространение и употреба на наркотични вещества на територията на РУ Карлово на 13 юли е извършено претърсване на жилище в Карлово. 

От апартамент на улица "Парчевич", обитаван от 34-годишна жена, е иззет 4,760 гр. амфетамин. В следобедните часове същия ден от адрес - улица "Теофан Попович" в града, служители на районното са иззели 6 полиетиленови топчета с бяло вещество на бучки, притежание на 23-годишен карловец.

Иззетото вещество е амфетамин с тегло 3.049 грама. По описа на районното управление са образувани две бързи производства.

4 килограма тютюн и 250 къса собственоръчно свити цигари са иззети от 66-годишна жена, жител на Граф Игнатиево. Безакцизната стока била отрита от служителите на реда при обиск в жилището и на улица «Безгрижие» 4.