Четирима ММА бойци са задържани при зрелищната акция в кварталите "Подуяне" и "Бенковски", която се проведе днес в столицата. Седем души са в ареста, като трима от тях са заподозрени за жестокия побой над главния редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов.

Според полицията  задържаните са от група за силови действия. 

Арестуваните борци са от агитката на ФК „Левски“ - „София Запад", съобщава Бтв.  Сред задържаните са Любомир Делев, Павел Георгиев и Даниел Илиев. Последният е част от светските хроники, тъй като има връзка с певицата Гери- Никол. 

Преди месец журналистът  Слави Ангелов беше пребит с метални пръти пред дома си. 

 Основната версия на криминалистите е, че силоваците са действали по поръчка и побоят е отмъщение заради професионалните изяви на Ангелов. 

Днес в операцията се включиха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Това, което е случи със Слави Ангелов е атентат срещу държавата. Благодаря на десетките служители на МВР и наблюдаващите прокурора които работиха много активно. Извършват се действия срещу група за силови действия - нанасяне на телесни повреди. Има връзка и с побоя над Слави Ангелов. Претърсват се много адреси,  има и задържани“, коментира  Гешев.

По думите му задържаните са разследвани за търговия с дрога, рекет, лихварство. Намерени са и оръжия. Сред тях има хора от футболна агитка.

Утре се очаква разследващите да оповестят повече данни за групата. Ще стане ясно и какви доказателства за какви престъпления имат от прокуратурата срещу арестуваните. 

Любомир Делев

Слави Ангелов: Може да се учим наново да ходим! Боли и е трудно, но е великоПребитият журналист с кратък пост в профила си във Фейсбук