25-годишен жител на пловдивския район Тракия е задържан за притежание на наркотици. Мъжът бил проверен на улица "Пере Тошев", след постъпила оперативна информация, че се занимава с незаконна дейност.  

В полицейския участък младият мъж си признал и предал наркотичните вещества и приспособленията, които държал в себе си- кутия с марихуана, амфетамин, синтетичната дрога пинака, гриндер и електронна везна. Видно от експертната справка е и общото количество открит наркотик- близо 4 грама. Работата по случая продължава в хода на образуваното бързо производство.  

Междувременно четирима водачи са задържани за престъпления по пътищата, три от които са свързани с наркотици.

Трима шофирали под въздейстивие на наркотични вещества са задържани в полицейския арест,  а по случаите са работили служители на РУ Хисаря.  40-годишна жена, управлявала "Нисан примера" - чужда собственост, била спряна в село Старо Железаре. При извършената проверка е установено че водачката се намирала под въздействието на метадон и Бензодиазепини. Започнато е бързо производство.

В следобеда на същия ден, служителите на реда се натъкнали и на друг дрогиран водач. Лек автомобил "Опел Вектра", шофиран от 53-годишен пловдивчанин, бил спрян на пътя между гр. Хисаря и село Черничево. Техническо средство отчело положителна проба за употреба на опиати. П

очто по същото време на главен път Карлово – Пловдив, автопатрул проверил и лек автомобил "Мерцедес". 41 -годишният водач на превозното средство,който се намирал под въздействие на коктейл от наркотици-  амфетамин, метамфетамин и канабис, бил задържан. За установеното административно нарушение по ЗДвП на водача е съставен акт, а работата по документиране на случая продължава в хода на започнатото досъдебно производство.

41-годишен водач на "Опел" бил спрян  на бул. "Свобода" в късните часове на 25 май. Автопатрул на сектор «Пътна полиция» подложил шофьора на проверка за употреба на алкохол и наркотици, а техническото средство отчело, че мъжът зад волана е употребил 2,00 промила алкохол и водачът бил задържан. Материалите по случая са докладвани на РП Пловдив.