Различни искания към съда предявиха Севдалин Боюклиев и синът му Марин по време на първото заседание по делото за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Младенов. Докато Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска делото да се гледа по съкратена процедура, защитата на баща му поиска заседанието да протече по общия ред. 

Те застанаха пред Окръжния съд, обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин.

По време на делото стана ясно, че дни наред Венцислав Маринов не е вдигал телефона си. Роднините са се притеснили и са го обявили за издирване в 9-то РУ в София. След това сами тръгват към Наречен да го търсят.

Пред заведението баджанакът на Младенов открива изхвърлена камера, на който запис са видели как баща и син Боюклиеви пребиват бизнесмена. От кадрите се виждало как пръв Севдалин започва побоя. Камерата е била предадена на полицията в София и така е стартирало разследването. Не след дълго задържат двамата мъже. Марин Боюклиев завежда полицията до мястото, където са изхвърлили трупа във варела. Признал е всичко, баща му обаче не бе признал до този момент вина.

Пред съда Боюклиев младши признава всички обстоятелства и поиска, чрез своя адвокат Зоя Тошков, делото да се гледа по съкратената процедура. Тъй като баща му бе на друга позиция, това  наложи заседанието да бъде отложено с 15 минути, за да се направи нова консултация между него и защитника му - адвокат Делчо Джубелиев.

В крайна сметка Севдалин не се съгласи с мнението на защитника си и той не призна вина. Въпреки това делото ще протече по съкратена процедура, но с разпит на част от свидетелите в досъдебното производство. Прокуратурата, в лицето на Костадин Паскалев, се съгласи с казаното от адвокатите, но изрично изиска да се прочетат и приложат всички показания и становища на вещи лица.

И двамата са били осъждани и преди. Марин е реабилитиран, като те са съдени за дребни престъпления

Както TrafficNews.bg съобщи, арена на смъртта е станала стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. Младенов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Направена е била и ревизия, при която се установили липсите. При възникнал скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и синът на Севдалин - Марин. 

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  

Последващите действия на двамата роднини обаче са повече от хладнокръвни. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Така подготвеният труп те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и роднини. 

Делото бе отложено за 28 октомври. Тогава ще бъдат разпитани свидетелите и ще бъдат прочетени всички показания, заключенията на вещите лица и експерти. Очлаква се тогава баща и сид да дадат обяснения. 

Баща и син, убили бизнесмена и натикали трупа му в бидон, застават пред съда в ПловдивАко Боюклиеви се признаят за виновни, още същия ден ще се сдобият с присъди