"Като гледах първата пресконференцията останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, а се показва една снимка, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми, съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки".

Това обясни преди минути пред Специализирания наказателен съд Атанас Бобоков. Припомняме, че той и брат му баха задържани заедно с заместник-министъра Красимир Живков и още трима души. Обвиняеми съм момента са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се иска домашен арест.

Бобоков каза още, че един от арестантите в килията му се пошегувал и казал: Допиши и мен.

"Не мога да разбера защо по този начин трябваше да започне оплюването на бизнесемена. Всичко се бута при италианския боклук. Ние сме купили фирмата. Тя е в Северна Италия, за да можем да използваме италианския потенциал", каза бизнесменът, цитиран от 24 часа. 

Той говори пред магистратите в продължение на 10 минути.

Очаквайте подробности!