Полицията в Червен бяг арестува 17-годишен тийнейджър, които помете с кола 3-годишно момченце, без да се спре и без да му помогне. Според очевидци на тежката катастрофа, младежът е карал с около 80 км/ч в населеното място, плътно зад друг лек автомобил и настоява, че не е видял момченцето, съобщи Glas.bg.

Детето е в болница с опасност за живота и лекарите правят всичко възможно, за да го спасят. След като отнесъл момченцето, джигитът дори не спрял, а продължил.

След като прегазил детето, на мястото на инцидента дошъл баща му, бивш кадър на МВР, който твърдял пред органите на реда, че не синът му, а лично той е управлявал автомобила.

Очевидци на ужаса обаче издали кой е виновникът, като пред разследващите разказали как младежът е карал с около 80 км/ч в населеното място, плътно зад друг лек автомобил и не е видял детето, което слязло от тротоара.

Майката на момченцето се чуди защо два дни подред 17-годишният е на свобода, а не в ареста и е защо е бил тестван само за алкохол, а не и за наркотици.

Според Петя Иванова причината той да не е задържан е именно фактът, че баща му е бивш колега на полицаите. Жената твърди още, че бащата на младежа и е предлагал пари, за да прикрие гнусното ПТП, което синът му е причинил.

Тя не вярва, че виновникът ще понесе отговорността си и според нея ще се измъкне, като ще замине при майка си в чужбина, докато нещата отшумят.

Задържаният младеж, чието име е Валентин Христов, вече е и с повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост.

Ако вината му в съда бъде доказана, го грозят 4 години затвор, или… пробация.