Арестуваха шофьор в Пловдив. Полицейски патрул се натъкнал на водача на лек автомобил „Мазда“, който при зелена светлина на светофарната уредба, продължавал да стои във видимо неадекватно състояние в автомобила си, без да потегли. При проверка се оказало, че водачът управлява автомобил с прекратена регистрация, на който е поставил регистрационни табели от друг  автомобил, също с прекратена регистрация. 

37-годишният мъж бил отведен в районното управление и изпробван с драг чек  тест, който отчел употреба на опиати и  амфетамин. Мъжът шофирал и след употреба на алкохол. Униформените служители установили, че мъжът е с богато криминално минало – скоро е излязъл от затвора заради излежана присъда за кражба на автомобил. Започнато бързо производство за извършено престъпление. Лицето е задържано с мярка за 24 часа, която в последствие е удължена в „задържане под стража“ за 72 часа. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

За срок до 24 часа в същото районно управление бе задържан още един криминално проявен и осъждан мъж. Полицейски патрул при проверка на улица „Ландос“ иззел от него 3 найлонови пликчета със суха зелена листна маса. От извършената експертна справка е установено, че откритото вещество е “пика“ с количество 0,25 грама.  Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

В ареста за срок до 24 часа е задържан 23 годишен от  Стремци. В късните часове на 18 февруари, полицейски патрул на районното спрял за проверка на ул. „Тодор Каблешков“  лек автомобил Опел астра. Тестът за употреба на алкохол 1,65 промила.  Образувано е бързо производство за извършено престъпление.