Спипаха 23-годишен младеж с наркотици в района на Карлово. Проверката е извършена на 22 февруари около 21 часа  на улица в село Певците.  Младият мъж е задържан в момент на притежание на 15,58 гр. Марихуана.

Междувременно в момент на притежание на цигара- неделима смес от марихуана и тютюн, е установен и 15 годишен от  Първомай. Проверката е извършена в дома на момчето, а иззетото количество наркотично вещество е 0,788гр. Още едно бързо производство е започнато от служители на РУ Първомай. На улица „Вереница“ в населеното място е проверен 30-годишен местен жител, който признал, че в себе носи чай за пушене. При последващи действия е установено, че дрогата е закупена за сумата от 20 лв. от продавач, който управлявал лек автомобил Ауди А 6, а след сделката водачът на превозното средство се оттеглил в неизвестна посока.

Тридесет минути по- късно на разклона за село Виница е установен и задържан продавача. В превозното средство, което е управлявал  е открита споменатата банкнота от 20 лева и празна кутия от крем със следи от наркотично вещество по нея. В условията на неотложност е последвал обиск в дома на 33- годишния дилър, който също е от  Първомай. В двора на имота в метална кофа е открита старателно прикрита опаковка със синтетична дрога. Иззета е 1,306 гр. бутинака. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.  

40-годишна жена от Раковски е задържана за шофиране под въздействието на канабис. Униформени от районното спрели лек автомобил Киа по време на работа по безопасност на движението. Поради неадекватното поведение на жената зад волана и била извършена проба за употреба на алкохол и наркотични вещества.  Полеви тест реагирал положително за употреба на  тетрахидроканабинол. По случая е започнато бързо производство.