До Апелативен съд – Варна е постъпила въззивна жалба от адвоката на Анита Мейзер, който обжалва присъдата „лишаване от свобода“ от 4 години и 6 месеца и размера на исковата молба на гражданския ищец (150 000 лв.), съобщава moreto.net.

Въззивна жалба до Апелативен съд – Варна е подадена и от Петранка Д., наследник на починалия Николай Д., в която се иска увеличаване на присъда „лишаване от свобода“, както и увеличение на размера по гражданския иск до максималния (300 000 лв.). Окръжен съд – Варна ще разгледа и внесено искане за промяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека „домашен арест“ за Космас К. обвинен в убийството на таксиметров шофьор през април тази година близо до Каменар.

В искането си към Окръжен съд адв. Жожев посочва, че 6 месеца и половина обвиняемият не е викан на разпит и с него не са извършвани процесуално-следствени действия. При определяне на мярката на неотклонение „задържане под стража“, Окръжен съд – Варна е взел предвид факта, че Космас К. е без постоянен адрес във Варна и може да се укрие.

Защитата на обвиняемия е предоставила декларация от майка му, че той има постоянен адрес в Дългопол, както и удостоверение за постоянен адрес.