Рашко Топалов, известен като Гардиана, е бил задържан при акция в Столипиново по-рано днес. В дома на дилъра са открити 23 дози "бонзай" и неразфасовано количество от дизайнерската дрога.

Жилището на 53-годишния Топалов било претърсено в хода на проверка по линия наркоразпространение на територията на квартала. Той е стар познайник на полицията, с множество криминални прояви за разпространение на наркотични вещества. От дома на дилъра и 50-годишната му съпруга Анка на улица "Батак", служители на криминална полиция от районното управление са иззели и неразфасован пакет от дизайнерската дрога, който е трябвало да бъде разпределен на дози, за да бъде продаден на улицата.

В хода на предприетите процесуално- следствени действия от дома на семейството са открити и иззети пари и мобилни телефони.

На улицата доза от синтетичната дрога, която прави консуматорите почти мигновено зависими, се търгува за около 3 лв. Пристрастяването към наркотика от групата на синтетичните канабиноиди, предизвиква агресия, гърч, дори смърт. Пласьорът е задържан в полицейския арест.

Все още не е направена химическа експертиза на веществото. Започнато е бързо производство. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества продължава под наблюдение на прокуратурата.