Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивското бе проведена вчера. По време на нея са констатирани:  1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и наркотици зад волана, 4 отказани подкупа от длъжностни лица, съобщават от МВР

При поредната акция на пътя, която цели подобряване на пътно- транспортния травматизъм, служители на областната дирекция на МВР са проверили 1135 МПС и 1336 лица. Униформените са установили 1346 нарушения, като 19 от тях са криминални. 17 са задържаните лица. С оглед избягване на наказателно преследване за извършените нарушения, четирима от водачите са предложили подкуп на проверяващите. Установени да шофират под въздействие на алкохол са 13 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 2.58 промила.

Четирима са шофиралите под въздействие на наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин, канабис и хашиш. В резултат на проверките 25 от водачите са с отнети шофьорски книжки а дерегистрираните МПС са 17.

В хода на проверките са установени и 11 неправоспособни водачи. За различни нарушения по ЗДвП са съставени 180 акта, а наложените глоби по фиш са 254 бр.

За нередовни пътни документи са санкционирани 71 от проверените. 48 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 18 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

11 са водачите, говорили по мобилен телефон по време на управление на МПС, за което е взето административно отношение. Установените нарушения на скоростните режими са 879 броя. Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.