Пловдивчанин нападна полицай в Кършияка. Причината – колата, в която се возил била спряна за нарушение на пътя. Униформените започнали да съставят акт на шофьора, а спътникът му започнал да се държи грубо, арогантно и дори обидил органите на реда. Агресивният мъж бил арестуван, а съда му наложил глоба.

Случката се разиграла в средата на април. Автомобил преминал на червена сигнализация на светофара на булевард „България” 121, малко след магазин "Алати". Това не останало незабелязано от пътни полицаи, които спрели автомобила. Водачът бил помолен да слезе, за да му бъде съставен акт. В този момент спътникът на нарушителя слязъл от автомобила и започнал да се заяжда с униформените. Попитал ги защо е спял колата, защо не са се легитимирали.

Сопнатият пловдивчанин заявил, че полицаите ги спрели, за да искат пари от тях и без повод на пътя. Въпреки неколкократните предупреждения и разпореждания на полицаите да се оттегли и да не пречи на проверката, той продължил да се заяжда, заявявайки че бил свободен гражданин и ще прави каквото си иска. Полицаите поискали да се легитимира, но тогава мъжът заявил, че няма да представи документи за самоличност, след което тръгнал да бяга. След кратко преследване агресивният пловдивчанин бил задържан. По време на ареста той оказал и съпротива. Наложило се полицаите да използват физическа сила и помощни средства.

Дни след грозната хулиганска проява, агресивният мъж се изправил пред Районен съд – Пловдив. Там той заявил, че съжалява и че причината да изпадне в състоянието на нервен срив били семейни проблеми. Жената, с която той живее, подкрeпила версията му. 

Дамата разказала, че  имат финансови затруднения и проблеми у дома.  До сега половинката й никога не е проявявал такова агресия.

Магистратите  наказаха пловдивчанина, като му наложиха глоба в размер на 200 лева.