Три ниви, засадени с марихуана, са открили униформени в Кюстендилско. Това се случило след постъпил сигнал за отглеждане на растения от рода на конопа в имот в местността „Вуково“. Теренът се намирал в гориста местност и е труднодостъпен. По време на огледите полицаите открили автомобил на 49-годишен мъж, паркиран на километър от имота.

В присъствието на майка му, в къщата му било извършено претърсване и изземване. Зад нея е бил открит изграден парник, в който са били намерени и иззети 170 растения коноп с различна височина. Освен това в него е имало изградена система за капково напояване на растенията, както и специални торове. В близост до къщата е бил намерен и уред, представляващ казан за варене на спиртни напитки. В имота е била изградена система за видеонаблюдение.

В същия имот са били установени обработени три ниви със засети и отглеждани общо 92 растения коноп, както и 5 кофички с разсад от същото растение. За всичките ниви е имало изградена система за капково напояване.

В хода на разследването са били взети представителни проби от растенията – общо 2.955 килограма. Останалото количество коноп с тегло около 60 килограма, е било изкоренено и унищожено, чрез изгаряне от комисия, назначена със заповед на директора на ОДМВР - Кюстендил.

Извършен е бил полеви наркотест, при който пробите от растенията са реагирали на високорисково наркотично вещество коноп. Извършени са били претърсвания в жилище и в магазин, обитавани и стопанисвани от мъжа.

Към настоящия момент за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани три лица. Предстои прокуратурата да внесе в съда искания за определне на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама от тях, разкриват от разследването.