След постъпила оперативна информация, служители на криминална полиция на Трето РУ са извършили проверка в дома на 27-годишна пловдивчанка. В жилището, обитавано от нея са иззети 7,174 гр. марихуана и амфетамин с тегло  27.67 гр.

Жената е задържана за срок до 24 часа в полицейския арест, а за извършеното престъпление е започнато бързо производство под наблюдение на Окръжна прокуратура.

В ареста за притежание на наркотици е задържан и 19-годишен младеж от Пловдив. При проверка от униформените в него са открити и иззети 0,788 гр. марихуана и гриндер. За извършеното престъпление е започнато досъдебно производство.

В хода на специализирана полицейска операция по линия разпространение и употреба на наркотични вещества малко след полунощ на 4 август  в гр. Карлово, пък е задържано с наркотици момиче на 21 години. Униформени от районното спрели младата жена за проверка на улица "Александър Стамболийски", а при извършен личен обиск в дамската и чанта са открити хапчета екстази.

Последвало претърсване в жилището, където момичето живеело, където полицаите открили и марихуана. Младата жена е задържана за притежание на наркотични вещества, а според експертната справка теглото на марихуаната е 1,989гр.

При същата операция за притежание на наркотици е задържан и друг млад 26-годишен мъж от Карлово. Униформени извършили проверка на лицето на улица "Средна гора" в полунощ на 4 август, като още при приближаването на служителите на реда, карловецът изхвърлил на земята таблетки екстази.