Трима младежи са ранени при катастрофа снощи в Пловдив край Сточна гара, за която TrafficNews.bg първи съобщи. Пътният инцидент настъпил около 22.50 часа на бул. “Найчо Цанов” с лек автомобил “Мерцедес”, с който се придвижвали четирима асеновградчани – трима 18-годишни и един на 19 години.

"По първоначални данни автомобилът се движил с несъобразена скорост и поради загуба на контрол навлязъл в лентата за насрещно движение, където се ударил последователно в паркирано “Пежо” и в крайпътно дърво.", съобщиха за TrafficNews.bg от полицията в Пловдив.

В болница са настанени тримата спътници на 18-годишния шофьор, чиято алкохолна проба е отрицателна.

Репортерът ни на място научи, че мерцедесът, който идвал от Сточна гара, се блъснал в пикап на фирмата за производство на хляб "Ритърн", който всъщото време излизал от пекарната. Шофьорът на автомобила, който според очевидци се движел с много висока скорост, загубил контрол, колата се завъртяла и се забила в крайпътно дърво. Всички пострадали са от мерцедеса. На място пристигнали линейки, полиция и автомобил на пожарната. Момчетата са откарани в болница, а състоянието им е тежко. Пътниците от пикапа - две момчета и жена- служители на "Ритърн" не са ранени, но са в шок и не могат да скрият сълзите си. Навсякъде има кървави локви, видя репортерът ни. Екипите на КАТ правят замервания на мястото на катастрофата. Пътят не е затворен, но водачите трябва да намалят скоростта в участъка, който е преди малката бензиностанцияна "Петрол".

Този участък на булеварда е с висока концентрация на произшествия. Правата отсечка позволява сериозно увеличениена скоростта, но завоят, който е точно срещу берзиностанцията, е изключително опасен. 

Ето и първата новина по случая ТУК

TrafficNews.bg