Момче от град Карлово се простреля в крака с пистолет, научи TrafficNews.bg. Тийнейджърът потърсил медицинска помощ в  болницата в града, а от там подали сигнал в полицията.

Младежът обясил , че докато се разхождал в гората, намерил писотлет и докато го разглеждал, без да иска натиснал спусъка. Револверът бил марка „Нагант” , а мястото, в което бил захвърлен- местността „Корията” над карловския квартал Сушица. Оръжието било със заличени надписи и серийни номера, но преработено и приспособено за стрелба с 7.65 мм патрони.

Докато разглеждало револвера, 15-годишното момче се самопростреляло в прасеца на левия крак. Пострадалият е бил транспортиран в УМБАЛ – Пловдив без опасност за живота.

Раненото момче е ученик в гимназията в Карлово. Въпреки, че има още някълко години, докато навърши пълнолетие, в профила си във фейсбук той вече демонстрира вкусовете си- скъпи автомобили, мотори, купони с алкохол и прочее екстри.

По случая е образувано досъдебно производство, полицията проверява версията на младежа дали оръжието действително е намерено в гората или ученикът се е сдобил от някъде с него.  

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg