На 12 сигнала са се отзовали огнеборците от РДПБЗН-Пазарджик през изминалото денонощие. По съществените от тях са:

- Вчера преди обед в РСПБЗН-Панагюрище бил получен сигнал за възникнал пожар в складова база, собственост на частна фирма в Стрелча. На мястото били изпратени 2 противопожарни автомобила и дежурните смени огнеборци от Стрелча и Панагюрище. В резултат на инцидента са унищожени около 10 кв.м. покривна конструкция и част от съхраняваната вътре продукция. Спасени са останалата част от склада с инструменти, като и съседен склад пълен с продукция. 

- Около 17.00ч. в РСПБЗН-Пещера е подаден сигнал за пожар в район на Държавно горско стопанство-Пещера. В местността намираща се в землището на Брацигово били дислоцирани два противопожарни автомобила и един джип с общо 12 пожарникари, 12 служители на ДТС-Пещера с 2 джипа и 10 жители от Община-Брацигово. Пожарът е локализиран и потушен около 22.30ч. Унищожени са около 2 декара борова гора и 59 декара сухи треви и храстова растителност.

- Вчера по обед огнеборци от РСПБЗН-Велинград са реагирали на повикване от граждани за пожар в къща. Причината за възникване на инцидента е в неизправна газова бутилка използвана от обитателите на жилището. За радост няма пострадали хора, нанесени са незначителни материални щети.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg