29-годишният Северин получи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца с изпитателен срок 3 години и глоба от 10 000 лева. Това се случи, след като мъжът признал вината си за нарушаване на наложената му карантина след завръщане от чужбина и сключил споразумение с Районната прокуратура в Търговище. То е било одобрено от Търговищкия районен съд и е влязло в сила.

Северин се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина по предписание на РЗИ в Русе. Заявил, че ще бъде изолиран на адрес в село Давидово. Той обаче не изпълнил задължението да не напуска дома или мястото, което е посочил за изолация по време на карантината.

5000 лева глоба и „Пробация“ получи още един нарушител на карантината си. 39-годишният Стоян сключи споразумение с Районната прокуратура в Търговище. 

Той се завърнал от чужбина на 22 март тази година и с предписание на РЗИ във Варна бил поставен под карантина със задължението да не напуска дома си в село Макариополско, където посочил, че ще търпи изолацията. Проверка  на посочения от него адрес показала, че Стоян не е там.

Наложеното му наказание „Пробация“ включва задължителна регистрация по настоящ адрес за 6 месеца, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител също за половин година.

Одобреното от Търговищкия районен съд споразумение е със сила на присъда и е окончателно.