Шестима от ранените гранични полицаи, които катастрофираха тази нощ до село Горно Ябълково, са настанени в различни отделения на бургаската болница.

Около 01,45 часа те започнали да пристигат в шоковата зала на МБАЛ-Бургас с различна степен на нараняванията, съобщиха от лечебното заведение.  

Последният от ранените е откаран в бургаската болница преди минути. В момента те се намират в отделенията по Неврохирургия, Ортопедия и Хирургия. Други шест граничари са били с леки наранявания по тялото, поради което са освободени за домашно лечение, съобщи Флагман.

На място има и един загинал - водачът на превозното средство. Неговата смърт обаче все още не е потвърдена официално, тъй като на мястото на инцидента е трудно да достигне лекар. Шофьорът е затиснат под кабината и е под вода. Той не показвал признаци на живот.

"Не може да бъде освободен със силите и средствата на колегите", обясни зам.-директорът на "Гранична полиция" Милен Пенев.

Полицаите са се връщали от полицейска операция по българо-турската граница. Автомобилът им се обърнал в дере, наводнено след проливните дъждове.

Към момента все още продължават огледите. Целия район е отцепен от униформени, съобщи репортер на Флагман.бг. От Гранична полиция отказват достъп на местни и национални медии до лобното място на загиналия Асен Асенов. Униформените спират всички журналисти в близкото село Факия, което се намира на 10 км разстояние от обърнатия камион.

Тежкият пътен инцидент е станал на 3км от село Горно Ябълково, Средец. Мястото е достъпно единствено с високопроходима техника, прилича на тресавище.

 

Още по темата вижте тук!