Подарете на българските медици един пациент по-малко! Това апелира кметът на Пловдив Здравко Димитров след вчерашните струпвания на големи групи хора по магазините. Той излезе с позиция за случващото се в социалните мрежи.

Публикуваме я без редакторска намеса:

Екипи на Община Пловдив ми докладваха за дълги опашки на касите, неспазване на дистанция в хранителните магазини и хипермаркетите за домашни стоки. Не малко бяха публикациите в медиите и социалните мрежи, които установиха също безотговорно поведение на граждани и търговци. 

В навечерието на Рождество Христово и Нова година всеки иска да избере  подаръци за близките си, да подготви уютни празници, но дали цената, която ще платим за това си струва? Защото тя ще е за сметка на здравето на много хора. 

Още вчера направихме организация съвместно с директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и екипи на полицията, които ще дежурят пред входовете на големите магазини, за да контролират пропускането на клиенти след 17:00 в делнични дни и по цял ден събота и неделя до 2 януари 2021 г. Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат продължават с проверки по всички търговски обекти и в градския транспорт.

Достатъчно наши съграждани вече преминахме през Ковид-19, вероятно сред тях са и Ваши близки и познати, не малък е процентът на тези, които се влошават и имат нужда от лекарска помощ. След въвеждането на нови по-строги мерки от  министъра на здравеопазването отворени останаха хранителните магазини и тези за стоки от бита, но не с цел да се струпваме там за подаръци и пазаруване. Подарете на българските медици, най-заслужилите през тази година, един пациент по-малко! Бъдете отговорни в магазина, на улицата, вкъщи!"