Категорично не е истина, че наесен отново затваряме градовете и слагаме КПП-та! Не мога да си обясня в коя глава се раждат подобен тип конспирации и какво целят. Това заяви в студиото на "Лице в лице" министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той допълни, че в началото на епидемията, когато за вируса се е знаело малко, правителството се е презастраховало, въвеждайки по-строги мерки. Към този момент обаче у нас няма здравна криза, а ситуацията се контролира. 

"На 7 август е имало 857 души в лечебни заведения, днес - 753. В интензивно отделение са били 55 души, днес - 53. Виждате, че няма никаква динамика, никакъв натиск. Подготвени сме с апаратура, дезинфектанти, лични предпазни средства. Разполагаме със запаси за месеци, като предстои закупуването на допълнителни за всички на първа линия", обясни той.

Министърът коментира и разпространилите се твърдения, че се плаща на граждани, за да влязат в статистиката с болни от коронавирус. 

"Мои близки наскоро ме попитаха дали знам, че правителството плаща за това. Казаха, че приятелка им е дала конкретен пример. Тръгнах да разплитам случая и се оказа, че и приятелката го чула от приятелка, тя - също от приятелка и така нататък. 

Много лекари и известни личости бяха в болница. И те ли участваха в конспирацията? Едва ли. Не можем да вярваме на агенцията "Една жена ми каза", категоричен бе Ангелов.