Хиляди шофьори карат без книжки, често без да бъдат наказани. Щом от началото на годината до септември 6000 души са били засечени без документа, излиза, че за година това са 9000 тежки нарушители. И тук са само хванатите при проверки от КАТ. А какъв е точният брой на хората, които никога не са имали книжка или си карат с отнет документ, няма как да се знае.

Страшното е, че голяма част от тези нарушители са направо неграмотни, те никога не са чели правилниците за движение на пътя, едва ли знаят например защо е задължителен знакът “Стоп” и т.н., пише в свой коментар „24 часа“. Особено на междуселските пътища това си е масова практика, включително и да карат пияни.

Страшното е още, че щом веднъж са седнали да карат без книжка, тези хора въобще не спазват никакви ограничения. А един незачетен знак за предимство може да погуби човешки живот. Затова са опасни нарушителите - не само за тях, но и за всички останали на пътя. Затова трябва тотална война срещу онези, които имат наглостта да карат без книжки.