Мозъчен кръвоизлив е конкретната причина за смъртта на счетоводителката открита мъртва от ловци в местност край Пещера. Това съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Както вече съобщихме трупът на жената бе открит в неделя в близост до автомобила и "Сеат".

Тя е била обявена за общонационално издирване в началото на миналата седмица от приятеля и, с когото живеела на семейни начала в родното и село Главиница, съобщава 24 часа. До трупа са били открити разпилени медикаменти, поради което се смята, че Милка С. сама е посегнала на живота си.

В същото време съдебни медици се съмняват, че погълнатите от мъртвата лекарства може да не са причина за мозъчния инсулт, довел до смъртта. Той може да е настъпил междувременно по естествен път, по други здравословни причини, и да е убил жената.

Аутопсията е показала, че тялото е било преохладено преди настъпването на леталния изход, което говори, че счетоводителката най-вероятно е била в безпомощно състояние преди да почине. Поради това са назначени допълнителни съдебно-медицински изследвания, които конкретно трябва да установят какво е довело до мозъчния кръвоизлив.

Разследването на случая е възложено на районната прокуратура в Пещера, където е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство, каквато е законовата процедура в подобни случай, обясни окръжния прокурор Васил Малинов.

Той припомни, че на мястото, където бе открито тялото на жената не са открити каквито и да било следи от присъствие на втори човек, данни за кражба, насилие или убийство.

Снимка: Архив

Още новини ТУК

TrafficNews.bg