Българските туристи в Гърция трябва да внимават къде и как паркират. В противен случай те рискуват да намерят колите си със свалени номера и да отнесат глоба от 40 до 80 евро. 

От началото на летния сезон полицията в южната ни съседка започна акция срещу неправилното паркиране, като особено внимание се обръща на крайморските селища и курорти. 

Глоби се налагат, както на коли с гръцка регистрация, така и с чуждестранни номера. Чужденците получават номерата на колата след плащане на глобата в размер от 40 до 80 евро, докато гърците остават без кола за три месеца.

Властите съветват нарушителите задължително за подписват наказателния фиш, независимо дали са съгласни с глобата или не, защото само при подписан фиш имат право на обжалване.

Увеличени са полицейските екипи по контрол на трафика. Налагат се високи глоби за всякакъв вид нарушения.

Зачестиха случаите на арест на чужденци, които качват на стоп нелегални имигранти.Полицията предупреждава - в колата да пътуват само хора, които познавате.

Българите трябва да внимават да не оставят след себе си на плажа  боклуци, защото това може да им донесе колосалната глоба от 400 евро. Ако пък ловят риба, трябва да си извадят разрешително при положение, че решат да мятат въдици, влизайки с лодка в морето.