Видях сълзите в очите на двете деца на бул. "Ситняково". Като майка съм омерзена. Това ли заслужават българчетата? Това ли е гражданското общество. Този коментар отправи вицепремиерът Мариана Николова в "Здравей, България" по повод инцидента пред Румънското посолство. Според нея полицията си е свършила работата.

Както вече стана ясно, двама са с повдигнати обвинения след инцидента на  булевард „Ситняково“ в София, при който протестиращи  при който протестиращи влязоха в конфликт с жена, която се опита да мине през блокадата пред Румънското посолство.

Това съобщиха от Софийската районна прокуратура. За единия от обвинените държавното обвинение ще иска постоянен арест, като той ще се изправи пред магистратите днес. 25-годишният младеж е обвинен и в хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, защото попречил на жената да премине през кръстовището, обиждайки я пред двете ѝ непълнолетни деца.

Другият обвиняем е 32-годишен мъж. И той се разследва за хулигански действия, заради това, че е изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила.

След изтичането на 72-часовото му задържане той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 500 лева.